Što radimo

sta-radimo

Tvrtka RS metali d.d. proizvodi u dva proizvodna pogona, PP Samobormetal – Sveta Nedelja i PP Rapid – Virovitica široki asortiman pojedinačnih i serijskih odljevaka u zaokruženom tehnološlom procesu od nacrta do poluproizvoda ili gotovog strojno obrađenog finalnog proizvoda. Masa pojedinačnog odljevka kreće se od 0,10kg do 350kg

1. Proizvodnja odljevaka po vrsti i kvaliteti materijala:

2. Izrada modela i alata za lijevanje

U dvije vlastite dobro opremljene modelarije-alatnice izrađujemo na osnovu nacrta ili uzorka modele i alate za pojedinačnu, maloserijsku i serijsku proizvodnju odljevaka.

U proizvodnji modela koristimo drvo za pojedinačnu izradu modela i plastične ili aralditne materijale u kombinaciji sa metalnim pločama i alatima za Shalko postupak izrade jezgara za serijsku proizvodnju odljevaka.

Na osnovu zahtjeva izrađujemo i kompletnu dokumentaciju za izradu modela kao i program za izradu alata na obradnim centrima tipa HURCO U-180 koji se koriste prvenstveno u izradi alata i modela.
Posjedujemo programsku podršku za nacrte napravljene u programima CATIA15 i ACAD.

Želja nam je i cilj u ovom dijelu proizvodnje da od dostave uzorka ili nacrta do izrade modela i probnog odljevka ne prođe više od 7 radnih dana.

3. Strojna obrada dijelova

IMG_1680

Strojnom obradom odljevaka u vlastitom pogonu strojne obrade i sa strojnim parkom koji posjedujemo možemo ponuditi obradu većine odlivenih dijelova prema zahtjevima kupaca, a kompletan proizvodni program vlastitih proizvoda: armature, ventili i alati kompletno se obrađuje u pogonu strojne obrade.

U skopu pogona je i lakirnica i ispitna stanica za program armatura i ventila.

 

4. Vlastiti proizvodni program

Svi naši proizvodi posjeduju tvornička uvjerenja o kvaliteti materijala, kemijskim svojstvima i mehaničkim osobinama, te potvrdu kontrolnih ustanova (Hrvatski registar brodova – CRS).